Na de mit szeretne Polly? Andrew Jackson papagájának sztorija


Egy mocskos csőrű papagáj bizony meg tudja keseríteni gazdája életét, sok kellemetlen percet szerezve neki. Jackson elnök jákója még néhai gazdája temetését is tönkretette.

Átkozódó papagáj egy elnöki temetésen? Morbid történet, annyi bizonyos, de ennek ellenére igaz. Andrew Jackson elnök kedvtelésből tartott papagájának bizony sikerült megzavarnia néhai gazdája búcsúztatóját és el kellett távolítani az eseményről.

Korabeli elbeszélések szerint, mielőtt a prédikáció megkezdődött és a tömeg teljes egészében összegyűlt volna, egy "gonosz" papagáj, aki az elhunyt házi kedvence volt, és részt vett az eseményen, egyre inkább izgatottá vált és hosszú, hangos káromkodásba fogott, mindenki megrökönyödésére. Valószínűleg a számára szokatlan tömeg közelsége zaklatta fel, akiket viszont az ő viselkedése botránkoztatott meg, oly mértékben, hogy az eseményt levezető pap kérésére végül is elszállították.

A madár természetesen nem tudatosan volt tiszteletlen, csupán fajtájának kiváló emlékező-és hangutánzó tehetségét csillogtatta meg egy igencsak rosszul megválasztott pillanatban. Jackson elnök annak idején személyesen vásárolta meg Polly-t, a jákópapagájt, és igazán közeli ember-madár barátságot tartottak fenn. Az elnök halála után felesége, Rachel viselte gondját a madárnak.

Jackson elnök igen kemény ember hírében állt, egy alkalommal megpróbálták megölni, de a merénylő célt tévesztett, ezután pedig az akkor már 67 éves elnök a sétabotjával eszméletlenre verte. Nem meglepő tehát, ha a papagájának volt alkalma cifra dolgokat is eltanulni a gazdájától.
Címkék: Kalitka Papagájfajták Papagájtartás Szórakozás