John F. Kennedy és a Johnson elnöki család


John F. Kennedy (1917-1963) volt a legfiatalabb elnökjelölt, akit sikeresen meg is választottak elnöknek. 1961 és 1963 között szolgált. Kennedy a feleségével, Jacqueline-nl és két gyermekükkel, Caroline-nal és John Jr.-ral költözött be az elnöki rezidenciára.

Roosevelt-ékhez hasonlóan a Kennedy családban is megvolt az igény, hogy magukkal vigyék kedvenceiket új lakhelyükre. Elsőnek a Tom Kitten nevű macskájuk követte őket, majd Caroline beszerzett magának egy Robinson nevű kanárit.

A család legfurcsább, állatos története a hidegháború kezdeti időszakához kapcsolható. A Szovjetúnió miniszterelnöke, Nikita Hruscsov 1961-ben Caroline-nak ajándékozott egy kutyát. Hruscsov egy Bécsben tartott állami vacsorán Jackie Kennedy társaságában vehetett részt, itt esett szó a család kutyarajongásáról. Nem sokkal később megérkezett a szovjetek ajándéka a Fehér Házba, egy Pushinka nevű fehér kiskutya, aki az első orosz űrkutya, Strelka leszármazottja olt. Mivel ez az időszak volt a hidegháború igazi kezdete, a kutyát alaposan kivizsgálták, rejtett hallgatóeszközöket, mikrofonokat, de még bombákat és mérgeket is kerestek rajta, de végül tisztának találták.

Időközben megérkezett a család 2 újabb papagája is, Bluebelle és Maybelle.

Egy másik elnöki pár, Lyndon B. Johnson elnök és felesége, Claudia "Lady Bird" Johnson szintén nagy madárrajongók voltak, amiről a Fehér Ház falai között sem mondtak le. Kutyákat, hörcsögöket és törpepapagájt is hoztak magukkal beköltözéskor. Johnson-ék voltak az utolsó olyan elnöki család, akik papagájt tartottak a Fehér Házban.
Címkék: Kalitka Párzás Szórakozás Viselkedés