Grover Cleveland madarai


A kanárik aranyos énekes madarak, akik mindig feldobják környezetüket. Cleveland elnök családja többet is tartott belőlük, így a Fehér Ház közönséges sosem unatkozott.

Sok amerikai elnöktársához hasonlóan Grover Cleveland elnök is rajongott a háziállatokért. Voltak különféle egzotikus halai, kutyái, sőt, még egy pónilova is. De a Cleveland család legnagyobb kedvencei a madarak voltak, konkrétan egy sereg kanári és néhány poszáta. A madarak valódi tulajdonosa a First Lady, Frances “Frankie” Cleveland, az elnök felesége volt. A "Fehér Ház háziállatai" című könyv szerzője, Margaret Truman szerint az elnök kedvencei nem a madarak voltak.

"Jefferson elnökkel szemben Mr. Cleveland sokszor találta idegesítőnek a madarakat, különösen a poszátát. Egy este, amikor sokáig dolgozott, a poszáta folyton megzavarta a koncentrációját, ezért mérgében elköltöztette a madarat. Csakhogy a problémát ez sem oldotta meg, mert a hirtelen jött csend, és a tudat, hogy a madár talán rosszabb helyre került, még jobban aggasztotta és dekoncentrálta az elnököt. Mr. Pendel, a Fehér Ház egyik segédje végül is megoldotta a problémát. Éjjel átszállította a madarat egy, az elnökhöz közelebbi, de mégse túl zavaró helyre, ahol jól érezhette magát."

Az elnök lányának, Ruth Cleveland-nek is volt egy saját kanárija, akit gyakran kalitkával együtt lógatott ki a Fehér Ház ablakából. Sajnos Ruth egészsége születésétől fogva elég gyenge volt és csak 12 évet élt.

Nincs pontos feljegyzés arról, hogy hány madár lakott ekkoriban a Fehér Házban, de az tény, hogy Frances Clevelandnek rengeteg madara volt. A pontos számot ő maga sem tartotta fejben, de mindnek volt neve és meg tudta különböztetni őket egymástól. Gyakran emlegették őt igazán elkötelezett állatbarátként.
Címkék: Ararauna Fejlődés Időjárás Kálcium